donderdag 18 december 2008

International Radio Playwriting Competition

In Vlaanderen al een tijdje grotendeels uitgestorven in de ether, maar daarom niet minder leuk: het hoorspel. BBC Worldservice schrijft ook dit jaar weer een weer een wedstrijd uit voor hoorspelen. Iedereen kan er een schrijven en insturen voor de International Radio Playwriting Competition. Het winnende hoorspel wordt gespeeld en uitgezonden op BBC Worldservice (te beluisteren via het internet of op 648 AM in België).

Wel goesting maar geen inspiratie? De BBC helpt je op weg met interviews met stemacteurs, regisseurs en auteurs van hoorspelen en een hele hoop tips. Op de website vind je ook nog de synopsis van de verhalen die vorig jaar wonnen en een kort audiofragment van de verschillende verhalen. Je kan natuurlijk ook luisteren naar hoorspelen om inspiratie op te doen.

Je script moet natuurlijk in het Engels geschreven zijn en ongeveer 60 bladzijden lang zijn. Er mogen maximum 6 hoofdrollen zijn en 3 bijrollen volgens de regels.

De wedstrijd is nog maar net geopend dus als je zin hebt om deel te nemen heb je nog tijd tot 31 maart om je in te schrijven.

Geen opmerkingen: