donderdag 22 januari 2009

Voor u beluisterd: "Brains and Beakers", Youth Radio, U.S.A.

Jongeren die voorwerpen in brand steken, doen ontploffen en er op een positieve manier nationale radio mee halen. Het lijkt een wonder, maar het jong geweld van Youth Radio in Californië slaagt er week na week in. In Brains and Beakers op Youth Radio komt wetenschap los van de schoolbanken en leren tieners elkaar de wonderen van onze aardkloot aan.

Youth Radio ontstond in 1990 als een platform om jongeren uit kansengroepen de kans te geven om met hun creativiteit, technische skills en ondernemerschap in de kijker te staan. Sindsdien produceren zij aan de lopende band radioshows, reportages en nieuws. In ruil daarvoor kwam er erkenning via zendtijd op nationale en regionale radio, en kreeg de jeugd een eigen kanaal via youthradio.org. Volgens Wikipedia bereikt Youth Radio bovendien 15 miljoen nieuwsgierigen per jaar. Youth Radio zelf maakt gewag van 27 miljoen.

In de eerste aflevering van "Brains and Beakers", die eind december in de ether belandde, leren de jongeren de geweldige eigenschappen van waterstof kennen.

Beluister deel 1 van de radioshow.









Beluister deel 2 van de radioshow.









Deel 1 van de videoreportage


Deel 2 van de videoreportage

Geen opmerkingen: