donderdag 11 december 2008

Broodje zendmast


Het REC wil zoveel mogelijk jongeren in contact brengen met radio. Het liefst van al laten we je actief radio maakt als presentator, producer, technicus, samensteller of reporter. Over enkele jaren zorgen we er daarom ook voor dat er een radiozender bij jou in de buurt is waar je je helemaal kan uitleven. Daarom richten we in elke Vlaamse centrumstad (en dat zijn er 13!) een "REC radiocentrum" op.

Even geleden was ik in Brugge voor de voorstelling van "Boterhammen in het park" , een nieuw jongerenontmoetingscentrum in aanbouw in het Astridpark. BIHP is een project van ondermeer de Brugse jeugddienst, en wil jonge Brugse scholieren 's middags en 's avonds naar hun lokalen in het Astridpark lokken om er hun boterhammen op te eten. Al smullend worden de jongeren daarnaast gestimuleerd om zelf internetradio te gaan maken. Alles is mogelijk: dj-en, live optreden, presenteren, muziek kiezen, platen aanvragen, acties aankondigen, enz... Uitleven met media met andere woorden.

Met het REC gaan we de Brugse Jeugddienst helpen bij het bouwen van de studio en bij de begeleiding van de jongeren. Dat gaat dan over radioprogramma's helpen bedenken, opname-apparatuur leren gebruiken, presentatiebegeleiding,... Over enkele maanden gaan we van start. We hebben er ongelofelijk veel zin in!

Reporter Fré maakte een radio reportage over Boterhammen in het Park.









Pieter is in december gastblogger bij Jeugdwerknet, het knooppunt tussen jeugdwerk en ICT. Bovenstaande blog verschijnt ook op de jeugdwerknet blog. De inhoud van deze blogs bevatten niet noodzakelijk het standpunt van het REC Radiocentrum, maar zijn eerder persoonlijke belevenissen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hallo REC

Klinkt erg goed.
Ik volg jullie via de feed. Sluit nl. erg goed aan met een soortgelijk mediaproject (met veel radio) in Nederland.

Stay Tuned!

grt willem
http://www.rvu2.nl
(rvu2 is mediaspeelplaats van publieke omroep)

ps ik trof REC op 'audiofarm.org.